facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επαφές Παπαδήμου με Γιούνκερ - Μπαρόζο - Ρομπάι την Δευτέρα

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης με δεδομένη την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί, αλλά και την τοποθέτηση του Γ.Καρατζαφέρη ότι δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω εγγύηση.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν Αθήνα και Βρυξέλλες να κινούνται προς συμβιβασμό σχετικά με το αίτημα για έγγραφη δέσμευση του πρωθυπουργού, καθώς και των πολιτικών αρχηγών.

Οι Βρυξέλλες φαίνεται να ζητούν τώρα επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, την οποία θα συνυπογράφουν οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς, προκειμένου έως το τέλος του μήνα να εκταμιευθεί η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news