facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΟΛ δείχνει στον Γιώργο την έξοδο

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με ιδιοκτήτες και εκδότες ΜΜΕ. Προκειμένου να τους πληροφορήσει για την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, και να απαιτήσει «αντικειμενική» ενημέρωση των πολιτών, μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν.


Η αρχή με τον Σταύρο Ψυχάρη, τον εκδότη του «Βήματος της Κυριακής» και ισχυρό άνδρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που εκδίδει και τα «Νέα». Ο κ. Ψυχάρης, εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής δημοσιογραφίας, και επί πολλές δεκαετίες στενότερος συνεργάτης του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, επιμένει με την αρθρογραφία του τις τελευταίες εβδομάδες στην ανάγκη να δρομολογηθούν «καθαρές λύσεις», μέσω πρόωρων εκλογών.

Σήμερα, και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να μιλήσει για «συμφέροντα» από τον χώρο των τραπεζών και των ΜΜΕ, που επιθυμούν να τον ρίξουν από την εξουσία, τα «Νέα», η άλλη εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, του δείχνουν εμμέσως την πόρτα της εξόδου.

Αφού χρησιμοποιούν επικριτική φρασεολογία για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι «ο Γιώργος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου», δημοσιεύουν κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα τους, με την παράφραση ενός ιστορικού πολιτικού ανέκδοτου, παραφρασμένου, που ουσιαστικά προαναγγέλλει την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία.

Το πολιτικό ανέκδοτο, στην ακριβή αποτύπωσή του, αναφέρει ότι ένας Πρωθυπουργός που εγκαθίσταται στο γραφείο του, βρίσκει στο συρτάρι του τρεις επιστολές. Η πρώτη του λέει «ρίξε τις ευθύνες στον προηγούμενο». Η δεύτερη, «ρίξε τις ευθύνες στα συμφέροντα». Και η τρίτη… «άρχισε να γράφεις τρεις παρόμοιες επιστολές».

Προφανώς τα «Νέα» υπονοούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στη φάση της δεύτερης επιστολής, καθώς καταγγέλλει «συμφέροντα», για τα αδιέξοδα της πολιτικής της Κυβέρνησής του. Και ακολουθεί η… επόμενη επιστολή.

kentrinews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news