facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Α. Σαμαράς: Ζήτησα παραίτηση Παπανδρέου, όχι συγκυβέρνηση - Παρούσα αύριο η ΝΔ στη Βουλή

«Ζήτησα την παραίτηση του κ. Παπανδρέου για να πάει η χώρα σε εκλογές υπό ομαλές συνθήκες, όχι να συγκυβερνήσω μαζί του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


«Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα με δημόσια παρέμβασή μου ζήτησα να ανακληθεί το επικίνδυνο για τη χώρα δημοψήφισμα, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες», είπε ο κ. Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: «Δεν ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, ούτε συγκυβέρνηση, μικρής, μακράς ή μεσαίας διάρκειας. Ζήτησα προσωρινή κυβέρνηση περιορισμένης δικαιοδοσίας μέχρι να φτάσει η χώρα στις εκλογές. Ζήτησα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. «Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, δεν έχει αξιοπιστία. Λέει ψέματα με μεγάλη ευκολία» είπε.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρηση σήμερα της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, επιμένοντας στο αίτημα του για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη εκλογών.

Αργότερα, η Νέα Δημοκρατία διευκρίνησε ότι θα παραστεί στην αυριανή ψηφοφορία, καθώς αυτή διενεργείται επί των παρόντων βουλευτών και θα ψηφίσει «όχι», επισήμανε εκπρόσωπος του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης απαιτείται πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.

agelioforos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news