facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Aρχιεπίσκοπος: "Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη"

Παρέμβαση, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, κάνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, μέσω της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής. Πολιτικό θάνατο χαρακτήρισε μια πιθανή έξοδο απο ευρώ, ο μητροποιλίτης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στις κρίσιμες ώρες, που περνά ο τόπος, και ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον
.

Η δήλωση του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής: «Τις κρίσιμες τούτες ώρες, που διέρχεται ο τόπος, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη. Ούτε για λογισμούς, που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον το εθνικό συμφέρον. Παρακαλώ, τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον. Αναλαμβάνοντας τώρα τις ιστορικές τους ευθύνες προς όφελος του λαού μας».


Παρέμβαση απο άμβωνος έκανε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Χαρακτήρισε «πολιτικό θάνατο και οικονομική καταστροφή» την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

«Η κοινή συνείδηση των Ελλήνων αναμένει από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική βουλή, να πράξουν το παν για την εξασφάλιση της εθνικής ενότητας και την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων με την ΕΕ» τόνισε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος πρόσθεσε ότι είναι αναμενόμενο ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση μιας νέας προσωρινής κυβέρνησης υπό νέο πρωθυπουργό

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news