facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα Ρεν: Τέρμα στη γαλλογερμανική δικατορία

O Ευρωπαίος επίτροπος θέλοντας να τονίσει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, για πρώτη φορά ίσως, δεν χρησιμοποιεί διπλωματικές εκφράσεις αλλά μιλάει ξεκάθαρα.

Ο Όλι Ρεν εκφράζει τον προβληματισμό του για την συνοχή και την ίδια την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν συνεχίσει η Γερμανία την ίδια στάση απέναντι στους εταίρους της.
Ένα προβληματισμό που συμμερίζονται όλοι οι Ευρωπαίοι εκτός από την Γερμανία.

“Η Γερμανία πρέπει να ‘πειστεί’ για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και όχι της δικτατορίας δύο κρατών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρεν.

“Για να το θέσω κομψά, θα έλεγα ότι υπάρχει μια πληθώρα απόψεων και υπάρχει μια αντιπαράθεση όσον αφορά τα ευρωομόλογα”, δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι.

“Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή προσπάθεια προτού οι πολίτες στη Γερμανία και σε κάποιες άλλες χώρες πειστούν για τα πλεονεκτήματα των ευρωομολόγων, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση, προτού γίνει οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση, είναι να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση προς μια δημοσιονομική ένωση”, συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Η “βόμβα” όμως έπεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του! “Μια πιο στενή ένωση όμως πρέπει να προκύψει ως μια κοινότητα και όχι ως δικτατορία δύο ή περισσότερων κρατών”, δήλωσε υπογραμμίζοντας πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Γερμανία αποφασίσει να συνεργαστεί με τους εταίρους της.

newsit.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news