facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ικανοποίηση Βερολίνου –Βρυξελλών για τη νέα κυβέρνηση

Ψήφος εμπιστοσύνης και από τις Βρυξέλλες

Την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα...
μετέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφαν Σάιμπερτ, σε μια πρώτη αντίδραση του Βερολίνου στις εξελίξεις από το πολιτικό μέτωπο στην Αθήνα.


Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ δήλωσε μάλιστα πως η καγκελάριος θα στείλει τηλεγράφημα συγχαρητηρίων στον νέο πρωθυπουργό της χώρας μας, στο οποίο θα εκφράζει την επιθυμία της για «καλή συνεργασία».

Παρ’ όλ’ αυτά, η ενημέρωση του κυρίου Σάιμπερτ είχε και μια δόση «προειδοποίησης» προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση: «Το Βερολίνο αναμένει από τη νέα κυβέρνηση μια σαφή, διαφανή και συγκεκριμένη δράση» στην αρχή της οποίας θα είναι η αποδοχή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 27ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος για να συμπληρώσει: «Η αποδοχή δεν θα πρέπει να μείνει στα λόγια. Πρέπει να υλοποιηθεί τόσο μέσω της μείωσης των χρεών, όσο και του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της προώθησης της εκπαίδευσης και της έρευνας».

Nωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, χαιρέτισε το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης δηλώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο κύριος Φιγιόν έστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην οποία τονίζει : «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όταν διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι σίγουρος ότι θα δεσμευτείτε στην ανάληψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει πλήρως τον ρόλο της σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, πιστή στα ιδανικά της» .

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, την εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λέγοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν τώρα όλα όσα έχουν υποσχεθεί.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το διαμελισμό της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η λύση δεν είναι η διάσπαση.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news