facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα το νέο ωράριο στα φαρμακεία

Από τα Χριστούγεννα θα ισχύσει το νέο ωράριο των φαρμακείων, καθώς πριν από λίγο σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας ορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο.


Κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο, διευκρινίστηκε ότι τη Δευτέρα και την Τετάρτη τα φαρμακεία θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το επόμενο πρωί, με τρίωρο διάλειμμα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Το ίδιο ωράριο θα ισχύει και το Σάββατο. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως το μέτρο αυτό είναι προαιρετικό, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν αναγκάζονται να ενταχθούν στο νέο ωράριο λειτουργίας.

Τόνισε όμως ότι απειλούνται με αφαίρεση άδειας λειτουργίας για ένα μήνα και πειθαρχικές κυρώσεις όσοι φαρμακοποιοί δηλώσουν συμμετοχή στο νέο ωράριο, αλλά στη συνέχεια το καταστρατηγήσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Λουράντος είπε πως έως σήμερα από τα 3.500 μέλη του συλλόγου, 40 έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο ωράριο και ότι τα περισσότερα από αυτά τα φαρμακεία είτε λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα είτε απέναντι από νοσοκομεία - αφήνοντας αιχμές για τους συναδέλφους του ότι εξυπηρετούν τα εμπορικά συμφέροντά τους και όχι τις ανάγκες των πολιτών.

Μάλιστα τόνισε ότι κάποιοι φαρμακοποιοί επιθυμούσαν να ακολουθήσουν και ειδικό ωράριο, εφημερεύοντας αναλόγως με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Σημειώνεται πως οι φαρμακοποιοί μπορούν να διαλέξουν ποια ή ποιες μέρες θα ακολουθούν το νέο ωράριο, για χρονικό διάστημα ενός έτους.

tanea.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news