facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Προς νέα παράταση για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών, αφήνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος.


"Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή των δανειακών υποχρεώσεων των καταναλωτών, εξαιτίας της μείωσης ή απώλειας εισοδημάτων τους", αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης σχετικής με το ενδεχόμενο νέας αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ο υφυπουργός ενημερώνει τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ότι "η κυβέρνηση διερευνά και παρακολουθεί τις ακολουθούμενες πρακτικές, ώστε να διασφαλίσει ότι οι ρυθμίσεις των τραπεζών που γίνονται είναι πράγματι ουσιαστικές, αντιμετωπίζουν και δεν αναστέλλουν απλώς το πρόβλημα των οφειλετών, προσανατολίζονται στις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών και δεν επιδεινώνουν για τους καταναλωτές τους όρους εξυπηρέτησης των δανείων (π.χ. παράταση περιόδου αποπληρωμής με αύξηση του επιτοκίου)".

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο κ. Κουτσούκος, "στο πλαίσιο αυτό, και με διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, θα λάβει τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να διευκολύνουν την προσαρμογή της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στα νέα δυσμενή οικονομικά δεδομένα". Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτει ο υφυπουργός, "εξετάζει πράγματι και τι θέμα της παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών".

24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news