facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«Βροχή» στο ΣτΕ οι προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ

Στις 2 Δεκεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια

Νέες προσφυγές για το «χαράτσι», στα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αυτή τη φορά από την ΑΔΕΔΥ και τον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.


Προσφυγές για το ίδιο θέμα έχουν επίσης κατατεθεί στο ΣτΕ από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας.

Επίσης, κατά του τέλους έχουν προσφύγει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», αλλά και δύο δικηγόροι. Οι προσφυγές θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου 2011, με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011), με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους.

Το βασικό επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι το «χαράτσι» δεν αποτελεί ειδικό τέλος, αλλά νέο φόρο, που είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Στην προσφυγή της, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι έχει έννομο συμφέρον να προσβάλλει στο ΣτΕ την επίμαχη υπουργική απόφαση, καθώς σκοπός της είναι και η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων των μελών της.

Το ίδιο επιχείρημα προβάλλει στην προσφυγή του και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, ο οποίος αναφέρει επίσης πως η επιβολή του τέλους αποτελεί περιορισμό της ιδιοκτησίας των κατοίκων του δήμου.

protothema.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news