facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μπαίνει η Ιταλία στο ΔΝΤ;

Η Ιταλία συμφώνησε να έχει ως ελεγκτές τους ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αυτή θα προσπαθεί να πετύχει τους στόχους για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει πηγή της ΕΕ στο Reuters.


«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αξιοπιστία με τους στόχους της Ιταλίας, ότι δηλαδή πρόκειται να τους πετύχει. Αποφασίσαμε να εμπλέξουμε και το ΔΝΤ στη διαδικασία εποπτείας, χρησιμοποιώντας τη δική του μεθοδολογία, και οι Ιταλοί απάντησαν ότι μπορούν να το ανεχθούν», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο, χωρίς να κατονομάζεται.

«Η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εποπτεία, καθόλου, ακόμη και εάν εμπλέκεται το ΔΝΤ», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν και το ΔΝΤ θα αναφέρουν ο καθένας ξεχωριστά για το πώς και το εάν η Ιταλία πετυχαίνει τους στόχους.

Ωστόσο, δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones Newswires, που επικαλείται άλλη ανώνυμη πηγή, τονίζει πως η Ιταλία δεν έχει δεχθεί εποπτεία από το ΔΝΤ, δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ιταλία είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει εποπτικό ρόλο στα σχέδιά τηυς για μείωση του δημοσίου χρέους και ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η Ιταλία έχει ζητήσει ή θα είναι υπό την αυστηρή παρακολούθηση του ΔΝΤ.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news