facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος προς υπουργούς: "Να είστε ειλικρινείς προς τους πολίτες"

Συνεδρίασε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - για πρώτη φορά μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα κυβέρνηση από τη Βουλή - υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με κύριο θέμα συζήτησης τον νέο προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας αλλά και
στην πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να μην υπάρξει για μία ακόμη φορά απόκλιση μεταξύ στόχων και επιτευγμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος παρουσιάσθηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ανήσυχος για την εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς «να είναι ειλικρινείς με τους πολίτες» και «όχι καταστροφολόγοι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το κλίμα πάντως φέρεται να ήταν ιδιαίτερα καλό παρότι συμμετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί από τρία διαφορετικά κόμματα, με αντιθέσεις μεταξύ τους. Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας μάλιστα ανέφερε ότι διεθνώς είναι ιδιαίτερα θετικός ο αντίκτυπος του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και ζήτησε «να τον αξιοποιήσουμε».

Δήμας: τι θα γίνει με το κούρεμα των ομολόγων;

Ο υπουργός Εξωτερικών πάντως εξέφρασε την ανησυχία του προς τον υπουργό Οικονομικών, για το τι θα γίνει με το "κούρεμα" των κρατικών ομολόγων και επισήμανε ότι η ΕΚΤ έχει στην κατοχή της μεγάλο αριθμό (ονομαστικής αξίας 60 δις ευρώ). Εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για το εάν μπορούν να υλοποιηθούν οι στόχοι μέσα σε ένα τόσο υφεσιακό περιβάλλον, ενώ ζήτησε να μην παρουσιάζονται σαν επιτεύγματα οικονομικά στοιχεία όπως π.χ. για τη μείωση του ελλείμματος, για τα οποία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μπορεί να υπάρξουν αντιπαραθέσεις.

Ανήσυχοι εμφανίστηκαν και αρκετοί άλλοι υπουργοί για το εάν θα καταστεί δυνατό να εφαρμοστεί ο νέος προϋπολογισμός χωρίς να χρειαστούν νέα μέτρα.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, για τις επιπτώσεις του μέτρου της εφεδρείας στον τομέα των Μεταφορών που εποπτεύει το υπουργείο του. Όπως προειδοποίησε, εάν υλοποιηθεί ως έχει ο σχεδιασμός για την εφεδρεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , υπάρχει κίνδυνος αραίωσης των δρομολογίων, που θα επιφέρει με τη σειρά της προβλήματα και μειωμένα έσοδα. Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα.

Τον προβληματισμό του συμμερίστηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος με την ιδιότητα και του πρώην υπουργού Υποδομών, ανέφερε ότι δεν είναι μόνο οι 30 χιλιάδες εργαζόμενοι των ΜΜΜ που θα τεθούν σε εφεδρεία, αλλά και οι 20 χιλιάδες που προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν.

Star.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news