facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ

Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2012, μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων που χορηγούν αυτές τις παροχές και δρομολογεί παρεμβάσεις.


Οι περικοπές, οι οποίες θα αφορούν και τους ήδη συνταξιούχους, θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν έως το 50%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και ανάλογες με το αναλογιστικό έλλειμμα του κάθε Ταμείου και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων. Δραστικές μειώσεις αναμένονται στο ύψος του εφάπαξ που χορηγούν ελλειμματικά ταμεία.

Με τις νέες περικοπές, το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να καλύψει τα ελλείμματα χωρίς να καταφύγει σε έκτακτη φορολογία ή σε αύξηση εισφορών

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει οριακή αύξηση των δαπανών για συντάξεις κατά 77 εκατ. ευρώ, λόγω της μεταφοράς της επίπτωσης του αυξημένου αριθμού αποχωρήσεων κατά το 2011.

Από την άλλη πλευρά, η συνολική κρατική χρηματοδότηση προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ, είναι μειωμένη κατά 9% με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 δισ.ευρώ έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη ανεργία και η μείωση των αμοιβών οδηγεί σε μείωση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και αύξηση των δαπανών για επιδόματα ανεργίας.

Με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, η επικουρική σύνταξη για τους ασφαλισμένους μετά την 1η/1/1993 δεν ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού.

Εντωμεταξύ, αλλαγή σελίδας από σήμερα στο Δημόσιο, με τους πρώτους 16 χιλιάδες υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Τέσσερις χιλιάδες εξ αυτών έχουν υπερβεί τα 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και οι υπόλοιποι 12 χιλιάδες θα συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις αυτές στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Σήμερα αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια για την εφεδρεία και άλλοι 15 χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι όμως θα δουν την πόρτα της εξόδου την 1η Ιανουαρίου τού 2012. Πρόκειται για εργαζόμενους που προέρχονται από Οργανισμούς που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Όσοι βρεθούν στην εφεδρεία θα αμείβονται επί δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους και οι αποδοχές αυτές θα συμψηφιστούν με την αποζημίωση που κανονικά δικαιούνται για απόλυση.

isotimia.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news