facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Εποπτευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία",το πολίτευμά μας


Του Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Τα γεγονότα τρέχουν και δεν τα προλαβαίνουμε! Εδώ και δύο χρόνια, κάθε τρεις μήνες περίπου, ο πρωθυπουργός, μας σώζει απο την καταστροφή! Καλά να τον έχει ο Θεός! Γερό και δυνατό!!!

Τελευταία θαρρώ, μας έσωσε με την δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου!! Προηγήθηκε βέβαια, εκτενής συζήτητηση για την κύρωση απο....
την Βουλή, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο, όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός οικονομικών, έπρεπε να ψηφισθεί όπως ακριβώς είχε, χωρίς καμμία διαφοροποίηση(!!), αλλως 'δώρο άδωρον'! Μα τότε, το ελληνικό κοινοβούλιο τι ρόλο παίζει; Δεν έχει άποψη, απλά κυρώνει ειλλημένες αποφάσεις και μόνο τις επικυρώνει, στο όνομα του ελληνικού λαόυ!!!!Εεε, μα τότε, "ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ" για όλους σας!


Τελικώς, για να επανέλθουμε στο θέμα, με τις όποιες εκ μερους αριθμου βουλευτών, λεκτικές διαφοροποιήσεις και προειδοποιήσεις, καθώς και συνειδησιακές υποχωρήσεις (Β. Παπανδρέου, κλπ), ψηφίσθηκε το περιβόητο "Μεσοπρόθεσμο"! Το πήρε τότε παραμάσχαλα ο ΓΑΠ -Ο εθνικός μας σωτήρας- και έτρεξε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και ζήτησε την παρέμβασή τους για την εθνική μας λύτρωση! Εκείνοι, κλονίσθηκαν και κλυδωνίστηκαν! Τι θα γίνει με εσας; είπαν με νόημα! 

Μα τελικά, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο ''μονοι τους - απόντος του πρωθυπουργού μας''- και μετά απο σκληρές διαβουλεύσεις, ενέδωσαν στις ελληνικές παρεκλήσεις και αποφάσισαν, πως, με ποιόν τρόπο και με ποιούς όρους θα μας σώσουν! Βγήκαν απο το δωμάτιο, και στον προθάλαμο τους περίμενε ο ΓΑΠ! Τόσες ώρες; Χαράς στο κουράγιο του! Θα σας σώσουμε, του είπαν, μα με όρους! Ο.Κ απάντησε ο δικός μας! Και στην συνέχεια, έβγαλαν και κοινό ανακοινωθέν - που ενίοτε συνοδεύτηκε και με ειρωνικά σχόλια (Σαρκοζί), βλέμματα (Μέρκελ - Σαρκοζί) και υπονοούμενα! Φυσικά -και παλι απόντος του πρωθυπουργού μας!! Τι δουλειά άραγε, να είχε εκεί αυτός;


Εν τέλει, οι εντελοδόχοι, κάλεσαν τον εντολολήπτη, του έδωσαν ένα πάπυρο με τις αποφάσεις εντολές τους -δεν ξέρω αν είχε και σφραγίδα με βουλοκέρι- του το έβαλαν παραμάσχαλα και τον ξαπόστειλαν στην Ελλάδα! Μην το ανοίξεις μέχρι να πας εκει - φαντάζομαι θα του είπαν! Το γιατί, θα το καταλάβετε παρακάτω!


Και εδω, εγω και πολλοι άλλοι φαντάζομαι, αναρωτιέμαι, γιατί άραγε πήγε στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός; Αφού σε καμμία διαμόρφωση όρων δεν συμμετείχε και απλά ανέμενε; Μόνο και μόνο για να την βγάλει στους προθαλαμους των αιθουσών συσκέψεων και λήψεων αποφάσεων για την σωτηρία της χώρας μας ή για να βρίσκεται έξω απο τα ''press-room; Μα οπως και να έχει το θέμα, τελικά, γύρισε περιχαρής στην Ελλάδα με το σχέδιο διασωσής της χώρας μας! Ουφφφ, επιτέλους, το μαρτύριο έλαβε τέλος!! Μεγάλη ανακούφιση, πραγματικά!


Μα.... μα... μα διστάζω.. και να το σκεφτώ ακόμη! Γύρισε όλη την Ευρώπη, αναστάτωσε όλους τους εταίρους μας, εκλιπάρησε για την βοήθεια τους -όλα αυτά για εμάς, αχάριστοι- και αφου απεφάσισαν οι μεγάλοι εξ αυτών, ερήμην του ιδιόυ, τον τρόπο της σωτηρίας μας, (καλά ούτε μια εισήγηση δεν τον κάλεσαν να τους κάνει;) - επέστρεψε και ζήτησε... να γίνει δημοψήφισμα, για να αποφανθεί ο λαός την αποδοχή ή μη, αυτής της νέας δανειακής σύμβασης!!!! Αψυχολόγητη και συνάμα, παιδιάστικη ενέργεια, θαρρώ! Εδω, δεν ρωτήθηκες εσύ ο ίδιος και ζητάς απο τον λαό να αποφανθεί; Λαϊκη εντολή , οπως συχνά λες εσυ έχεις!Ε, λοιπόν; Αποφάσισε!


Και διερωτώμαι, ''γιατί άραγε;'' Μήπως, όλως απροσμενα αφυπνίσθηκε και αιφνιδίως διαπίστωσε το επαίσχυντο των όρων αυτής της νέας σύμβασης που ερήμην του απεφασίσθηκαν; Μα τότε, μεγάλη ''καταισχύνη'' για τον ίδιο και για τον ελληνικό λαό! Και γιατί τότε, δεν εναντιώθηκε εκεί επι τόπου, παρά μόνο, πήρε υπο μάλης τις αποφασεις τους και επέστρεψε στην χώρα; Περιτυλιγμένες απόφασεις μας έφερε και δεν γνώριζε τι μας κουβαλούσε; Ή μήπως, επιδιώκει να θέσει τον ελληνικό λαό ενώπιον ευθυνών που δεν του αναλογούν; Λέτε πάλι, μήπως για να κάμει έτσι τον ελληνικό λαό εκούσιο συνένοχο των αποφάσεών του; Ή για να αποποιηθεί ο ίδιος στο μέλλον, της ευθύνης που αναλογεί σε ένα μεγάλο ηγέτη, οταν καλείται να πάρει ιστορικές αποφάσεις;


Και πολλά άλλα ακόμη ''γιατί΄, μπορουν να διατυπωθούν! Μα δεν είναι το ζητούμενο στις δύσκολες αυτές ώρες. Ο λαός μπορεί να αποφανθεί για κάτι, αν ξέρει όλες τις παραμέτρους που το διαμόρφωσαν και τις επιπτώσεις που άμεσα προκύπτουν ή ελλοχεύουν στο μέλλον! Κι αν για έναν ηγέτη, είναι δύσκολο να αποφασίσει και θέλει να προστρέξει στην λαϊκή ετυμηγορία, τότε το κάμνει πριν προβεί σε όποιες μυστικές ή φανερές διαβουλεύσεις, στις οποίες μάλιστα, ούτε καν συμμετείχε! 

Με άλλα λόγια, άφησε την τύχη της χώρας μας στα χέρια της Μέρκελ και του Σαρκοζί και τώρα θέλει να επικυρώσει ο λαος, εούτη την επιλογή του!! Γιατί, τι άλλο μπορεί να κάμνει, σαν ζητάει απο τον λαό του να αποφασίσει την αποδοχή ή την απόρριψη μιας δανειακής σύμβασης, στην διαμόρφωση των όρων της οποίας, ούτε καν ο ίδιος συμμετέιχε; Σαν ηγέτης, δεν μεταβιβάζεις τις ευθύνες σου εκ των υστέρων, μα εκ των προτέρων ζητάς και παίρνεις την έγκριση και εξουσιοδότηση απο τον λαό σου και με όπλο αυτήν, πας να διαπραγματευτείς! Ας ζητούσες την έγκριση του ελληνικου λαού, π.χ, όταν αποφάσιζες να μας πας στο Δ.Ν.Τ!!


Και ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Ακούσθηκαν πολλά και απο επίσημα χείλη (υπουργικά), περίπου θα ήτανε, ""εαν δεχόμαστε την νέα δανειακή σύμβαση -ναι ή όχι"", η οποία βεβαίως θα μας φέρει το 2020 στο έλειμμα του 2009!!! Έλλειμα 120% του ΑΕΠ! Μα, μετά απο όλα αυτά, θα γυρίσουμε στην χρονιά του "Λεφτά υπάρχουν"!! ΕΕ! Μα τότε, μιλάγε για μια πραγματικά ""ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ""


Και ξαφνικά, χαράματα ημέρα Πέμπτη (3/10), τι μαθαίνεται στην Ελλάδα! Ότι στις Κάννες, όπου κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός μας, αφου του τα έψαλαν για τα καλά για το υποτιθέμενο ερώτημα που επροτίθετο να
βάλει στο εν λογω δημοψήφισμα (προαναφέρθηκε), του επέβαλαν (ή του επέτρεψαν) να κάμει μεν το δημοψήφισμα, μα με το ερώτημα ''παραμένουμε στο ευρώ ή επιστρέφουμε στην δραχμή;" Και... συμφώνησε!!! ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ!! Είχε ποτέ τεθεί στο παρελθόν, τέτοιο ερώτημα ή δίλημμα;

Μετά απο όλα αυτά, προτείνω:
1/. Να τροποποιείσετε το άρθρο 1 του Συντάγματος της χώρας και..
α/. Στο πολίτευμα γράψτε '''Το πολίτευμα της χώρας είναι 'Εποπτευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία"

β/. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Γερμανογαλλική κυριαρχία

γ/. Όλες οι εξουσίες, πηγάζουν απο τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει η Μερκοζί (Μέρκελ-Σαρκοζι) 

2/. Επίσης, στη ακροτελεύτια διατάξη του, διορθώστε..

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον ευρωπαϊσμο (ή και στην καλή διαθεση) των εκάστοτε Γαλλογερμανικών κυβερνήσεων!

Γιατί εδώ που φτάσατε την χώρα, ακόμη και η φράση "ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ" δεν είναι σε θέση να καθρεπτίσει το ''εθνικό ονειδός'' μας!!

onalert.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news