facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δ. Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και ενότητα της Κύπρου»

Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στη Λευκωσία οι δύο υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Κύπρος, «ενιαία και αδιαίρετη για όλους τους κατοίκους της» αποτελεί προτεραιότητα στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.
Σημείωσε επίσης ότι η επίσκεψή του στη Λευκωσία Κύπρο έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί ένα «νέο ξεκίνημα και ένα νέο κεφάλαιο», όπως είπε, στη συνεργασία ανάμεσα.

«Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ενότητα της Κύπρου», επισήμανε καλώντας παράλληλα τον Κύπριο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, για να επιστεγασθούν όσα συμφώνησαν σήμερα. «Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η οικονομική κρίση «δεν θα μας οδηγήσει σε εκπτώσεις ή υποχώρηση από τις αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Δημήτρης Ηλιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Δ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και πραγματοποίησε την πρώτη του έξοδο εκτός Ελλάδος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην Κύπρο.

Το γεγονός αυτό, υπογράμμισε, δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα παρέχει σταθερή και ανιδιοτελή συμπαράσταση για την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Ο Δ. Ηλιάδης τόνισε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιδιώκουν να είναι παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας την περιοχή, ενεργώντας στο πλαίσιο της έννομης τάξης και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτών των στόχων.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news