facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μεταφέρουν διαθέσιμα του ΟΤΕ οι Γερμανοί;

Μεταφέρει διαθέσιμα του ΟΤΕ σε ξένες τράπεζες ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού ή όχι;

Καίριο το ερώτημα, ύστερα από όσα διημείφθησαν σε δύο μέτωπα, καθότι αφορούν στην πολιτική, που ασκείται σε έναν φορέα (μέχρι πρότινος δημόσιο) όπου η ελληνική πλευρά ακόμη διατηρεί μικρή μετοχική συμμετοχή.


Με την προϋπόθεση πως ευσταθούν όσα ακριβώς μεταφέρονται από το πρακτορείο Reuters, ο Kevin Copp μιλώντας σε συνέδριο της Morgan Stanley (στη Βαρκελώνη) φέρεται να δήλωσε πως "έχουμε κάνει τα πάντα ώστε να προστατέψουμε τα διαθέσιμά μας" .

Δηλαδή, ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ θα λάβει προληπτικά μέτρα στην περίπτωση όπου η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη (δικαίωμά του, βέβαια). Δηλαδή, η Deutsche Telekom φέρεται να έχει μεταφέρει μέρος από τα ταμειακά διαθέσιμα σε ξένες τράπεζες. Εάν ναι, να υποθέσουμε πως το μεγαλύτερο τμήμα θα έχει μεταφερθεί στην Deutsche Bank.

Βέβαια, στο ίδιο συνέδριο (της ΤΜ) ο Kevin Copp εκτίμησε ως απίθανο το ενδεχόμενο η χώρα μας να επιστρέψει στη δραχμή.

Ωστόσο, σύμφωνα και με το σχετικό θέμα του euro2day "o ίδιος έσπευσε να επαναλάβει, όπως είχε τονιστεί με έμφαση και κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου, ότι η εταιρία υλοποιεί πρόγραμμα μείωσης του δανεισμού της προκειμένου να είναι θωρακισμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο".

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος (Μιχάλης Τσαμάζ) εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρυθμιστής θα εγκρίνει τη συγχώνευση των Vodafone - Wind. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Να υποθέσουμε πως ο Μιχάλης Τσαμάζ δεν πήρε θέση στις (φερόμενες) δηλώσεις του Γερμανού επικεφαλής ή μήπως όχι; (από τη στιγμή, όπου δεν υπάρχει λεπτομερέστερο ρεπορτάζ ή επίσημη θέση του Οργανισμού).

Για να μη μακρηγορούμε και να μη χανόμαστε στη… μετάφραση, υπάρχει πράγματι θέμα ή όχι;

Μεταφέρει η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ μέρος των διαθεσίμων σε ξένες τράπεζες ή όχι;

Καλό θα ήταν, εάν δεν υπάρξει επίσημη θέση της διοίκησης του ομίλου, να ερωτηθεί από τις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές…

euro2day.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news