facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Παπαδήμου με Μέρκελ - Σαρκοζί

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ επισήμαναν σήμερα στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο «την επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα, κυρίως εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων. 


«Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή» προσθέτει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το απόγευμα με τον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο κ. Σαρκοζί «είχε στη συνέχεια μια νέα διμερή συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν τον απολογισμό των εξελίξεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να εξετάσουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων. 

«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την πλήρη αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν το ευρώ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος
Τετ α τετ του νέου πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μ.Μπαρόζο έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. 

Σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντος του κ. Μπαρόζο που μίλησε στο Real.gr ο νέος πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει, για το διάστημα αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεη.
 
Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι σε γνώση της Κομισιόν είναι και σχεδιαζόμενη συνάντηση του κ.Παπαδήμου με τους Σαρκοζύ και Μέρκελ, «όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά", όπως είπε, αλλά "ασφαλώς πολύ σύντομα». Οι πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στην ελληνική πλευρά,"στα πλαίσια της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης Ελλάδας - Ευρωθεσμών - Εταίρων" και η Κομισιόν της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Μέρκελ - Σαρκοζί: Συγχαρητήρια...αλλά τηρείστε τις δεσμεύσεις
Ικανοποίηση εκφράζουν οι Βρυξέλλες για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι το Βερολίνο βρίσκεται στο πλευρό της νέας κυβέρνησης και ζήτησε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα της η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Λουκά Παπαδήμο απέστειλε και ο Γάλλος πρόεδρος που ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και σημείωσε ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης.

«Χαίρομαι για το σχηματισμό, υπό την ηγεσία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής η οποία εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που αυτή συνεπάγεται» ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως το ρόλο της σε μια Ευρώπη ισχυρή και ενωμένη, πιστή στα ιδεώδη της» συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η Γαλλία, φίλη της Ελλάδας, θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή της και την βοήθειά της για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρας σας να ξαναμπεί στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης» σημείωσε ο Νικολά Σαρκοζί. 

Και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ορκωμοσία της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τιμήσει όλες τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, δε θα αφήσει να πλανάται η σκιά της αμφιβολίας για την δέσμευσή της να βγάλει την Ελλάδα από τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ότι θα τιμήσει το σύνολο των δεσμεύσεών της προς τη ζώνη του ευρώ» υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news