facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΑ: Διαχωρισμός πραγματικών και πλασματικών συντάξιμων ετών στο ΤΕΒΕ

Το διαχωρισμό του πραγματικού χρόνου άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας προ εγγραφής από τους πλασματικούς συντάξιμους χρόνους των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΕΒΕ, ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.


Σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, το ΒΕΑ αναφέρει ότι ότι σε αυτή τη φάση “οι ενδιαφερόμενοι αποστερούνται του δικαιώματος να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των πλασματικών ετών που δικαιούνται, εφόσον από αυτά αφαιρούνται τα πραγματικά έτη που έχουν αναγνωριστεί”.

Το επιμελητήριο αναφέρει ότι η κατηγορία που πλήττεται, αφορά ασφαλισμένους στο πρώην ΤΕΒΕ καθώς ο χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας προ εγγραφής, που είχε αναγνωριστεί, είναι υποχρεωτικά ασφαλιστέος και θεωρείται πραγματικός χρόνος. Σημειώνεται ότι ο χρόνος προ εγγραφής συνυπολογιζόταν και για τη συνταξιοδότηση με 37ετία, χωρίς όριο ηλικίας, σε αντίθεση με τον χρόνο στρατιωτικής θητείας που δεν συνυπολογιζόταν.

Η αντίφαση του νόμου αναδεικνύεται, κατά το ΒΕΑ, με εγκύκλιο που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ) όπου "από τα έτη ασφάλισης που αναγνωρίζονται με την εν λόγω ρύθμιση, αφαιρείται κάθε άλλος χρόνος, πραγματικός ή πλασματικός, που τυχόν έχει αναγνωρισθεί ή αναγνωρίζεται με βάση άλλες διατάξεις ή αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων ασφαλιστικών οργανισμών, εφόσον ο χρόνος αυτός δεν αφορούσε υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση και έχει αναγνωριστεί μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου". Παρόλα αυτά η ταλαιπωρία για τους πρώην ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ συνεχίζεται, διότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), στον οποίο έχουν υπαχθεί προσμετρά τα χρόνια προ εγγραφής στα πλασματικά.

Με βάση τα ανωτέρω, κατά το ΒΕΑ είναι σαφές ότι σε πρώτη φάση ο Ο.Α.Ε.Ε. πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως, μη θεωρώντας τον αναγνωρισμένο χρόνο προ εγγραφής των ασφαλισμένων του πρώην ΤΕΒΕ ως πλασματικό χρόνο και στη συνέχεια επιβάλλεται η προώθηση σχετικής τροπολογίας για σαφή διαχωρισμό του πραγματικού χρόνου άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας προ εγγραφής από τους πλασματικούς συντάξιμους χρόνους.

24h.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news