facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αναγκαία η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

«Όχι» στις νέες επιβαρύνσεις, τονίζουν οι βιοτέχνες

Την αναγκαιότητα να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας και όχι να επιβαρύνεται με επιπλέον φόρους και τέλη επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) σε επιστολή που απέστειλε στον
υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, καθημερινά γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών των μελών του για την καταβολή του Εδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλουν και στη συνέχεια να επιστραφεί ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει, καθώς και για τον διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ των ακινήτων που χρησιμοποιούν για την παραγωγική διαδικασία και την αποθήκευση στα οποία για τα μεν πρώτα υπάρχει απαλλαγή ενώ για τα δεύτερα όχι.

Μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν για την παραγωγική τους διαδικασία κάποιο ακίνητο στο οποίο κάνουν χρήση βιοτεχνικού ρεύματος και κάποιο άλλο το οποίο είτε προϋπήρχε είτε αποκτήθηκε στην συνέχεια για αποθήκευση προϊόντων και για το οποίο δεν γίνεται χρήση βιοτεχνικού ρεύματος.

Το ΒΕΑ προτείνει τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ή την αποθήκευση των προϊόντων τους και ανεξαρτήτως της χρήσης ρεύματος που κάνουν να απαλλάσσονται στο σύνολο τους από το ειδικό τέλος.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news