facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: "Δεν καταλαβαίνω από πίεση"

Επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», ότι δεν θα υπογράψει στο δεσμευτικό κείμενο που απαιτεί η τρόικα, παρά την εντεινόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της ΝΔ
επαναλαμβάνει πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση. «Αλλού να ψάξετε για ραδιουργίες (όχι στην ΝΔ). Και αν εννοείτε ότι κάποιοι προσπαθούν να χτυπήσουν εμένα, να ξέρουν ότι δεν καταλαβαίνω από πίεση…» αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Ως προτεραιότητες θέτει ο ίδιος την εκταμίευση της έκτης δόσης αρχικά και στη συνέχεια τη διαπραγμάτευση των όρων του νέου μνημονίου, σε συνδυασμό με τη νωπή λαϊκή εντολή. «Όταν μπορέσουμε, θα αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται να αλλάξει. Αλλά γι’ αυτό θα χρειαστούμε ισχυρή λαϊκή εντολή στις επικείμενες εκλογές. Τις αλλαγές δεν θα πάψουμε, λοιπόν, να τις ζητάμε. Δεν θα πάψουμε να τις επιδιώκουμε. Είναι βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Είναι θέση που δικαιώνεται εκ των πραγμάτων. Θα αναζητήσουμε και θα βρούμε συμμάχους. Παντού! Ήδη, είναι πάρα πολλές οι φωνές στο εξωτερικό που συμφωνούν μαζί μας. Και ακόμη: Να θυμούνται όλοι ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπορέσουμε τελικά να μειώσουμε, και όχι να αυξήσουμε, τους υπέρμετρους φόρους, που έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ακόμη ότι «θα τα διερευνήσει όλα» σχετικά με το πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ενώ επανέλαβε ότι «συγχωροχάρτια δεν μοιράζουμε».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον κίνδυνο «κοινωνικής έκρηξης», υπενθυμίζοντας τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου. «Να μην ξεχνά κανένας σε ποια κατάσταση απόγνωσης και οργής έφεραν την κοινωνία οι επιλογές, οι πρακτικές και οι ανάλγητες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα τελευταία δύο χρόνια. Μη ξεχνάμε τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου. Και μη κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι εκλογές το ταχύτερο δυνατό: Για να εκφραστεί ο κόσμος! Γιατί ό,τι δεν εκφράζεται πολιτικά μπορεί να εκραγεί διαφορετικά»

Star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news