facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι διάλογοι στο υπουργικό συμβούλιο

Η οικονομία και η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ετέθησαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας ρώτησε το ποσοστό στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα για το 2011 και τι θα γίνει αν δεν καλυφθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) κατά 100%.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο 8,9% κι όχι περισσότερο, ενώ ανέφερε ότι εάν το PSI δεν κλείσει με 100% συμμετοχή, θα πρέπει να δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτήν την «τρύπα».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Λουκάς Παπαδήμος, που ανέφερε ότι το PSI εξαρτάται από το κλίμα που θα διαμορφωθεί στην αγορά, το οποίο συνδέεται και με τις κυβερνητικές δράσεις.

«Δύο χρόνια τώρα έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια. Σήμερα έχει προκύψει όμως ένα πιστωτικό γεγονός» σημείωσε ο κ. Παπαδήμος, θέτοντας ως προτεραιότητα την εκταμίευση της έκτης δόσης και ζητήματα που αφορούν την αξιοπιστία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρενέβη και ο Χρήστος Παπουτσής, που επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει χρονοτριβή με τις προγραμματιστές δηλώσεις.

Όπως αναφέρθηκε, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή δεν θα υπάρχουν πολλοί ομιλητές, ενώ στόχος είναι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news