facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται σήμερα ο Μπερλουσκόνι

Υπερψηφίστηκε ο νόμος οικονομικής σταθερότητας ενω απόψε θα γίνει και η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το νόμο οικονομικής σταθερότητας που περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περιοριστεί η επέκταση της οικονομικής κρίσης που απειλεί το σύνολο της ευρωζώνης.


Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά και 4 διάλεξαν την αποχή. Τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.

Σε λίγο, ξεκινά η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του "Καβαλιέρε".

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει, πιθανώς, συνεδρίαση του μπερλουσκονικού κόμματος "Λαός της Ελευθερίας" και, κατόπιν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πρέπει, κατά το πρόγραμμα, να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να παραιτηθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι και, δεν αποκλείεται, η κυβερνητική ομάδα να παρουσιαστεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.

Ζυμώσεις για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης

Η ατζέντα της νέας κυβέρνησης που ο Μόντι θα κληθεί, πιθανότατα, να συνθέσει, όπως και η ταυτότητα των υπουργών της συζητήθηκε κατα τη συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον ισόβιο γερουσιαστή, Μάριο Μόντι. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο Μόντι θέλει συνεργασία με τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά ο Μπερλουσκόνι φέρεται αποφασισμένος να του ζητήσει να παραμείνει εντός κυβερνητικού σχήματος, τουλάχιστον ο Τζάννι Λέττα, ο σημερινός υπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης.

Στήριξη υπο όρους

Μετά τις αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες, το μπερλουσκονικό κόμμα "Λαός της Ελευθερίας", ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της ιταλικής κεντροδεξιάς, δείχνει τώρα διατεθειμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιταλού οικονομολόγου και πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, αλλά "υπό όρους": να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν, σε αυτό, η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news