facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πρόωρες εκλογές προκρίνει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση για την Ελλάδα στην τρέχουσα κατάσταση, εκτιμά ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζόζεφ Ντολ. Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός τάσσεται με την θέση του Α.Σαμαρά.


Εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι η απόφαση του κ. Παπανδρέου για το θέμα του δημοψηφίσματος δεν πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους του και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ο κ. Ντολ σημείωσε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, αλλά απαιτεί σεβασμό και αίσθημα ευθύνης.

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου, ούτε την σταθερότητα του ευρώ, υπογράμμισε και αφού υπενθύμισε τους όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Τα κράτη μέλη διευκολύνουν την Ένωση στην εκπλήρωση της αποστολής της και απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ικανού να θέσει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των στόχων της Ένωσης» , ζήτησε από την Ελλάδα να σεβαστεί τόσο το πνεύμα, όσο και τους όρους του άρθρου.

«Οι χειρότεροι εχθροί του ευρώ την τρέχουσα περίοδο είναι η αμφιβολία και η αβεβαιότητα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ και για το λόγο αυτό, εκτιμά πως οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση στην τρέχουσα κατάσταση.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news