facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δημήτρης Βαρνάβας: "Αναπολόγητοι οι καρδιοχειρουργοί του 'Αγ. Σοφία'"

Σχετικά με την προσωρινή παύση η οποία επεβλήθη στους τρεις καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου Παίδων της Αθήνας "Αγ. Σοφία", ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημ. Βαρνάβας προέβη στην εξής γραπτή δήλωση:


"Ούτε στις χειρότερες δικτατορίες δεν καταδικάζουν κάποιον χωρίς να του ζητήσουν -έστω για τα μάτια του κόσμου- να απολογηθεί. Κι όμως, στο ΕΣΥ του συνταγματολόγου Αν. Λοβέρδου θέτουν επιστήμονες σε αργία και τους δρομολογούν με συνοπτικές διαδικασίες για το Πειθαρχικό Συμβούλιο αναπολόγητους, σε μια επίδειξη ισχύος και ακραίας πολιτικής χυδαιότητας. Οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγ. Σοφία' διασύρθηκαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και σήμερα ανέλαβαν ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παπασάββας και ο γνωστός από ανάλογα κατορθώματα Α. Μουσιώνης να παίξουν το ρόλο του εκτελεστικού αποσπάσματος. Δεν πρέπει να μείνει έτσι αυτή η ακραία επίδειξη καταστολής και εκφοβισμού. Όλα τα ιατρικά όργανα (Ενώσεις, Ιατρικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ΠΙΣ) θα πάρουν άμεσα θέση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πρόβα από τις 'νύχτες των κρυστάλλων' στο ΕΣΥ".

Εξάλλου, με επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητεί τα στοιχεία της υπόθεσης με τους τρεις καρδιοχειρουργούς - μέλη του προκειμένου να εκκινήσει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους, εάν οι καταγγελίες του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου ευσταθούν.

Τέλος, την άμεση αποκατάσταση των τριών καρδιοχειρουργών του "Αγ. Σοφία" ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας 130 γονείς παιδιών τα οποία έχουν νοσηλευθεί στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου.

avgi.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news