facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: «Δεν αποτελεί θέσφατο η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων»

Προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση και να ολοκληρωθούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει νέα κυβέρνηση, η ΝΔ αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν και πολιτικά πρόσωπα στο νέο σχήμα, κάτι που αποτελούσε μέχρι σήμερα το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων.


«Δεν αποτελεί θέσφατο η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Η χειρονομία Σαμαρά για Ρουμελιώτη και η (μη) συμφωνία

Λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα βγήκε από το κτίριο της Λ. Συγγρού ο Πρόεδρος της ΝΔ έπειτα από μία ημέρα σκληρού επικοινωνιακού αλλά και ουσιαστικού «πόκερ» με την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αποτέλεσμα: Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά η ΝΔ περιμένει ακόμη... πρόταση εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού όλα τα ονόματα που είχαν τεθεί μέχρι την τελευταία ώρα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για διαφορετικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, στη Λ. Συγγρού επικρατεί ένας έκδηλος εκνευρισμός για τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζεται επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου τις συνεχείς διαπραγματεύσεις των δυο ηγετών, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές στη ΝΔ που λένε πως πλέον ο κ. Παπανδρέου δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του κ. Σαμαρά και εκτός συνόρων. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να μην υπάρξει καμία ανεπίσημη διαρροή από τη ΝΔ για την πορεία των συζητήσεων, έως ότου τελεσφορήσει η συζήτηση των δυο ηγετών.

Στο ουσιαστικό κομμάτι των συζητήσεων, συνομιλητές του κ. Σαμαρά επέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, παρά την «αισιόδοξη» ανακοίνωση Μόσιαλου και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα. Συμφωνία όχι μόνο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, που σε καμία περίπτωση από τη ΝΔ δεν χαρακτηρίζεται ως «συγκυβέρνηση» αλλά ως «μεταβατική» με συγκεκριμένο ρόλο και χρονοδιάγραμμα.

Λουκάς Παπαδήμος: Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κυρίως εκ μέρος κυβερνητικών πηγών για όρους που θέτει ο κ. Παπαδήμος τόσο ως προς το χρονικό εύρος της κυβέρνησης όσο και ως προς τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και εκ μέρους της ΝΔ, βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το πλαίσιο που έχει θέσει ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη νέα κυβέρνηση. Στη Λ. Συγγρού σημειώνουν, ωστόσο, πως ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος δεν είχε μιλήσει επισήμως μέχρι την τελευταία ώρα των χθεσινών συζητήσεων κάτι που προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά ως προς την αξιοπιστία των συγκεκριμώνων πληροφοριών.

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Το όνομά του «κάηκε» γρήγορα, καθώς, όπως εκτιμάται από «γαλάζια» στελέχη, έπεσε στο τραπέζι κυρίως ως μέσο πίεσης για τη λύση Παπαδήμου.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Ο Πρόεδρος της ΝΔ με τη χαρακτηριστική χειρονομία της άρνησης ξεκαθάρισε προς τους συνεργάτες του ότι δεν τίθεται θέμα να μπει στο Μέγαρο Μαξίμου ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ για λόγους, οι οποίοι είναι και ουσιαστικοί αλλά και συμβολικοί. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» έλεγαν με βεβαιότητα συνομιλητές του, όταν τα διάφορα σενάρια άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σενάρια τα οποία χρέωναν σε συγκεκριμένο κυβερνητικό "μπλοκ" εκτός Μαξίμου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται σήμερα για έναν ακόμη γύρω διαβουλεύσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου με όλα τα θέματα να παραμένουν ανοιχτά. «Είναι καλό να τελειώνουμε το συντομότερο δυνατόν» έλεγε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι δεν έχει δεχθεί καμία συγκεκριμένη πρόταση για να αναλάβει το οποιοδήποτε πόστο στη νέα κυβέρνηση.

Άλλα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά σημείωναν, πάντως, ότι «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να φέρει μία σοβαρή πρόταση ούτως ώστε να συζητήσουμε», καθιστώντας έτσι σαφές πως είτε τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, είτε το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα αποτελέσει μία «έκπληξη» που φυλάχθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελική ανακοίνωσή του.

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news