facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο λόγω των απαιτήσεων που πρόβαλε. Το γαλάζιο επιτελείο δεν δέχεται κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο
ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

Στο ίδιο πλαίσιο οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να έχουν απορρίψει την δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέουν τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο. Παράλληλα ο κ. Σταύρος Δήμας διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Πάντως, φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει για άλλο πρόσωπο και από τη ΝΔ εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει βρεθεί λύση.

Η ηγεσία της ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι “ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας” για αυτό και τίθεται ως προτεραιότητα να μην συμμετέχουν, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πολιτικά πρόσωπα. Εξ ου και οι προτάσεις για αλλαγές προσώπων στα λεγόμενα "εκλογικά" υπουργεία, όπως είναι το Εσωτερικών, το Δικαοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει αντίδραση, καθώς θεωρείται ότι οι όροι που τίθενται από τον κ. Παπαδήμο είναι στο πλαίσιο ανεπίσημης συζήτησης.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news