facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Όχι» στη συμμετοχή ιδιωτών στον ΕΜΣ από Γαλλία-Ιταλία

Η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν να αποσυρθεί ένας από τους όρους που αφορούν τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην περίπτωση συντεταγμένης χρεοκοπίας ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης.


Ο ΕΜΣ, που αναμένεται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στα μέσα του 2013, προβλέπει τη συμμετοχή των ιδιωτών ανά περίπτωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, Ρώμη και Παρίσι διαπιστώνουν ότι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα -δηλαδή των τραπεζών και των επενδυτικών ταμείων- στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας επέτεινε τις εντάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εξάλλου, η εφημερίδα "Ντι Βελτ" γράφει την Παρασκευή ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα επιθυμούσε να επιταχυνθεί η διαδικασία προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο ΕΜΣ, κρίνοντας ότι οι αγορές θα τον θεωρήσουν πιο αξιόπιστο από το ΕΤΧΣ.

ant1online.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news