facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γιουνκέρ: «Η Ευρωζώνη προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας»

Η Ευρωζώνη επί του παρόντος εργάζεται ώστε τα μέλη της να μην πάθουν ζημιά αν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει εκτός ευρώ, δήλωσε σήμερα σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Παράλληλα, την ώρα που η Κριστίν Λαγκάρντ συνέδεσε τη συνέχιση του δανεισμού της Ελλάδας και την εκταμίευση της 6ης δόσης του πρώτου δανείου
με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει, μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα χωρίς την... Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.


Ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι θα ήθελε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τίμημα. Υποστήριξε πάντως σε κάθε τόνο ότι οι Ευρωπαίοι είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.


Από τη πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζει: «Όταν ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα και αρθούν όλες οι αβεβαιότητες θα κάνω την εισήγησή μου στο διοικητικό συμβούλιο για την 6η δόση του δανείου στήριξης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας».

Αντίθετα με Μέρκελ και Σαρκοζί, η κ. Λάγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις διευκρινίσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα.

«Χαιρετίζω την δήλωση του πρωθυπουργού ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου», υπογράμμισε η Λαγκάρντ.

newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news