facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μπρινό Λε Μερ: Ο Παπανδρέου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρινό Λε Μερ, ο οποίος πρόσκειται στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου "άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας" αναγγέλλοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το σχέδιο στήριξης της χώρας του.


"Ο έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας που είναι επικίνδυνο για το λαό του, επικίνδυνο για την Ελλάδα και επικίνδυνο για το σύνολο της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο Λε Μερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Για τον Λε Μερ, οι Ευρωπαίοι επικρίνουν βάσιμα την ελληνική κυβέρνηση "ότι παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν το σύνολο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να συμβουλευτεί προηγουμένως τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και τις άλλες χώρες μέλη της Ευρώπης".

"Επιδείξαμε αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, προς την ελληνική κυβέρνηση", όμως "η αλληλεγγύη πρέπει να λειτουργεί προς αμφότερες τις κατευθύνσεις", υπογράμμισε.

Για τον υπουργό, "αυτό που επείγει (...) είναι να γίνουν τα πάντα ώστε οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εφαρμοστούν, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το μέλλον της ευρωζώνης, ώστε να μπορέσουμε να πράξουμε ούτως ώστε να διαφυλαχθεί το κοινό νόμισμά μας".

onair24.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news