facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πεντάζος

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πεντάζος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Πεντάζος, ο οποίος έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είχε συζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών, για το θέμα αυτό, πριν από ένα μήνα.


Μετά την υποβολή της παραίτησής του, αποφασίστηκε σήμερα το απόγευμα να παραμείνει ο κ. Πεντάζος στη θέση του στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου (ο κ. Πεντάζος θα παραμείνει στη θέση αυτή το πολύ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου).

Το προφίλ του κ. Πεντάζου

Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Loughborough, ο κ. Πεντάζος, ήταν βασικός συντελεστής στην προσφυγή της Ελλάδας στη βοήθεια εκ του ΔΝΤ, ενώ παράλληλα συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή.

Επελέγει από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες με την τρόικα.

Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε., ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς διαπραγματεύσεις.

zougla.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news