facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νέα επιβράδυνση στον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων»

Μετά τις καθυστερήσεις στην προκήρυξη του Μέτρου 121 για τον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» (Σχέδια Βελτίωσης) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής» 2007-2013, καθώς και τις διαδοχικές παρατάσεις της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων από τους αγροτοκτηνοτρόφους, φαίνεται να παρουσιάζεται και νέα επιβράδυνση στην εφαρμογή του, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.


Στην ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η βουλευτής σημειώνει ως αιτία της καθυστέρησης την Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 457ΡΒ-717), σύμφωνα με την οποία μόλις 124 άτομα από τα 356 που είχαν επιλεγεί ως δυνάμει αξιολογητές θα απασχοληθούν στο έργο της αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Μέτρου 121 (αριθ. πρωτ. 4877/1.11.2011 (ΑΔΑ 45Β3Β-Γ90) έγγραφο του ΥΠΑΑΤ). Η ίδια ΥΑ, μάλιστα, περιορίζει ρητά την εργασία τους στους 10 φακέλους τον μήνα ο κάθε ένας.

Όπως αναφέρει η κ. Διώτη, το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι στο σκεπτικό έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης, το ΥΠΑΑΤ παραδέχεται ότι έχουν υποβληθεί κατά προσέγγιση 7.700 αιτήσεις ενίσχυσης σε όλη τη χώρα. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι εάν οι αξιολογητές εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς, μπορούν να φέρουν εις πέρας τον έλεγχο 1240 αιτήσεων το μήνα, δηλαδή θα χρειαστούν πάνω από 6 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας!

Επειδή χρειάστηκε να περάσουν 3 ολόκληροι μήνες από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου 121 του ΠΑΑ 2007-2013, προκειμένου να οριστούν οι αξιολογητές τους.

Επειδή πουθενά δεν εξηγείται το σκεπτικό του ΥΠΑΑΤ να «κόψει» 232 άτομα που το ίδιο θεώρησε κατάλληλα για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο Μέτρων/Δράσεων του ΠΑΑ2007-2013 στις σχετικές ομάδες έργου αξιολόγησης που θα συγκροτούνται με ευθύνη της ΕΥΔ/ΠΑΑ, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του κάθε μέτρου/δράσης.

Επειδή, εν τέλει, αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υλοποίηση του Μέτρου 121.

Βάσει των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:

1. Γιατί απορρίφθηκαν τελικά οι 232 από τους 356 επιλεγέντες ως δυνάμει αξιολογητές των αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου 121 για τον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» (Σχέδια Βελτίωσης);

2. Με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε ως ανώτατο όριο μηνιαίως ανά αξιολογητή οι 10 εξεταζόμενοι φάκελοι;

3. Θα επανεξετάσει την απόφασή του, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι αρχικώς επιλεγέντες αξιολογητές, προκειμένου να «τρέξει» ταχύτερα η διαδικασία της αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων;

zougla.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news