facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σημειώματα από του Υπουργούς..

Ο πρωθυπουργός ζήτησε σημειώματα με τις προτεραιότητες των υπουργών


Ο κ. Παπαδήμος γνωστοποίησε ότι θα συγκροτηθεί κυβερνητική επιτροπή

Σημειώματα με τις προτεραιότητες των υπουργών, ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας στη Δύση και χρηματοδότησής της, επαναλαμβάνοντας πάντως, ότι τα τελευταία δυο χρόνια έγινε σημαντικό έργο.

Ο κ. Παπαδήμος γνωστοποίησε ότι θα συγκροτηθεί κυβερνητική επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, είπε ότι το έλλειμμα φέτος θα κινηθεί γύρω στο 9%.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με υπηρεσιακούς παράγοντες υπό την προεδρία του Βενιζέλου.

Το Σάββατο, θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί αν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα αρχίσουν Δευτέρα ή Τρίτη και πόσο θα διαρκέσουν.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής.
Δείτε ΕΔΩ τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μία βαθύτατη στιγμή κρίσης. Όπως είπε, για τη δημιουργία της κυβέρνησης έγιναν πρωτόγνωρες υπερβάσεις.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, λίγο πριν παραδώσει στον κ. Γιαννίτση, δήλωσε ικανοποιημένος καθώς ως υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης εισηγήθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και απελευθερωμένος, καθώς ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη νομιμοποίηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο, υπενθυμίζοντας ότι είχε προτείνει να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές μαζί με τις περιφερειακές εκλογές του 2010.

Ο κ. Καστανίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και τόνισε ότι από την πλευρά του θα συμβάλει στην αναμόρφωση του πολιτικού περιβάλλοντος της χώρας και την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και έφυγε από το υπουργείο Υποδομών, σημείωσε την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση χωρίς προϋποθέσεις, λόγω εθνικού καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών ανέφερε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να ξεπεράσεις τις αντιθέσεις. «Το ιστορικό βάρος είναι τεράστιο και θα ήμασταν αναντίστοιχοι των προκλήσεων εάν επιστρατεύαμε ιδιοτέλεια» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνο εάν υπάρξει κοινή προσπάθεια από όλους και είπε ότι η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα ιστορικό στοίχημα που οφείλει να κερδίσει.

Ο νέος υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη εντολή και πλαίσιο, δεν έχει να επιλύσει ιδεολογικά ζητήματα ούτε να διχαστεί από αυτά και πρέπει να υλοποιήσει δέσμη αποφάσεων που προκύπτουν από τη συμφωνία του Οκτωβρίου.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας θα αποτελέσει το πρωταρχικό μέλημα της μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας παραλαμβάνοντας από τον Σταύρο Λαμπρινίδη και ζήτησε τη συνεργασία όλων, τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Λαμπρινίδης εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του κ. Δήμα και στο έργο της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου.

«Είναι ώρες εθνικής ευθύνης, ώρες κρίσιμες για την πατρίδα μας. Και αυτό που πρέπει να μας οδηγήσει όλους μας, μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, είναι η ίδια η Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και είπε ότι αναλαμβάνει «με αίσθημα ευθύνης και τιμής, ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο, εν μέσω μιας βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης θεσμών».

Η «η Ελλάδα μπαίνει, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

«Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Μέσω της ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

skai.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news