facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ήταν λάθος να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «Ευρώπης δύο ταχυτήτων».

Με ακροατήριό του φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι η Ιταλία θα πρέπει να εφαρμόσει συνταγή σκληρής λιτότητας για να ξεπεράσει την κρίση, ώστε να απαντήσει αποτελεσματικά στις αγορές, που έχουν θέσει τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.


Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις προοπτικές σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών, υποστηρίζοντας ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να μακροημερεύσει η ΕΕ, είναι να δημιουργηθεί μια «Ευρώπη δύο ταχυτήτων».

Στα πλαίσια αυτά, ανέφερε ότι η Ε.Ε. μετρά ήδη 27 χώρες. Πρόθεση είναι φυσικά να ενταχθούν και τα Βαλκάνια, ώστε να δημιουργηθεί μια ένωση 32 χωρών. «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομοσπονδιοποίηση, δηλαδή ο ανώτερος βαθμός ενοποίησης, είναι εφικτή με 34 ή 35 κράτη» προσέθεσε με νόημα.

Γι αυτό, ο ίδιος πρότεινε την υιοθέτηση μοντέλου δύο ταχυτήτων. Η πρώτη ταχύτητα θα αφορά τη βαθύτερη ενοποίηση εντός της ευρωζώνης και η δεύτερη την προοπτική της συνομοσπονδίας της Ε.Ε.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news