facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ίδρυσε τράπεζα στο Λιχτενστάιν ο Λαυρεντιάδης;

Αυτό τον τίτλο φέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ της "Süddeutsche Zeitung", που αναφέρεται στο σκάνδαλο της Proton Bank.
Το ρεπορτάζ είναι των συνεργατών της εφημερίδα Klaus Ott και Christiane Schlötzer, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί και άλλοτε με οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα.
Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου γράφει:
Μέχρι 700 εκατομμύρια ευρώ, γράφουν, φέρεται να έχει
καταχραστεί η ιδιωτική τράπεζα Proton. Ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο διέθεσε πρόσφατα για τη διάσωση της τράπεζας 900 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από τους ευρωπαίους εταίρους. Και σαν να μην έφθανε αυτό ακολούθησε και μια έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην Αθήνα, προφανώς ως προειδοποίηση.
Η έκρηξη, γράφει, έγινε σε οικιστικό συγκρότημα, όπου διαμένει, ανώτερος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του, διεξήγαγαν τις έρευνες για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παράνομο πλουτισμό σε μια λεπτή υπόθεση.
Το ογκώδες πόρισμα των ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει η εφημερίδα, περιλαμβάνει πλήθος στοιχεία και πίνακες. Αναφέρεται σε ύποπτες συναλλαγές, που φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Proton Βank φέρεται να έβγαλε εκτός της χώρας με αμφιλεγόμενους τρόπους, 700 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντα σύμφωνα με το πόρισμα γράφει, το χρήμα πήγαινε σε Offshore εταιρίες με άγνωστους ιδιοκτήτες και φανταστικά ονόματα, όπως Gold Valley, Blue Island, Bayland και Beauty Works, που παραπέμπουν σε εικονικές εταιρίες, που είναι συνήθεις σε εγκληματικές συναλλαγές.
Τώρα η εισαγγελία στρέφεται εναντίον 7 προσώπων, υπεύθυνων μέχρι τώρα της τράπεζας.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται ονομαστικά και στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος, γράφει, δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Γράφει συγκεκριμένα, ότι έχει ιδρύσει μαζί με άλλους, την τράπεζα Lamda Privatbank AG με έδρα την Vaduz.

kentri.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news