facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τι ρευστό έχει τώρα το δημόσιο

Ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει αναστείλει οποιαδήποτε έκδοση ενταλμάτων πληρωμής για να διατηρήσει ρευστότητα.


Μεταξύ αυτών είναι και το υπόλοιπο από τα περίπου 2,9 δις ευρώ που το δημόσιο άντλησε στις 11 και 18 Οκτωβρίου με τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, συν το ένα δις ευρώ από ρευστό του ΕΤΧΣ.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πνίγουν ασφυκτικά και πιέζουν πολιτικά τη χώρα -και το όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει και απειληθεί να του «σκάσει» η βόμβα στα χέρια- με δεδομένο ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, έχουν μείνει απλήρωτοι από τις 26 Οκτωβρίου, ενώ υπάρχει από χθες και η νέα δέσμευση της έκτης δόσης των 8 δις ευρώ από την τρόικα, ενώ έχει μπροστά της την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εκδίδουν εντάλματα πληρωμών, καθώς προέχει να υπάρχει ρευστό στα ταμεία του Δημοσίου. Ενισχυτικά φαίνεται να έχει λειτουργήσει και η αύξηση κατά περίπου 900 εκ. ευρώ των φορολογικών εσόδων κατά τον Σεπτέμβριο, λόγω της πληρωμής των έκτακτων χαρατσιών -εισφορών, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου εισοδήματος.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έλεγε, ότι αυτό που προέχει είναι να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ρευστό μέχρι και την ολοκλήρωση των πολιτικών διεργασιών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις και τυχόν λήξεις ομολόγων μέσα στον Δεκέμβριο.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news