facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Σιγουρευτείτε ότι κάνετε όσα πρέπει για να μείνετε μέσα»

Β. Χόιερ: Δεν γίνεται να πετάξουμε κάποιον από την ευρωζώνη

«Ξέρουμε ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη από την Ελλάδα και ότι οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν σήμερα. Εμείς όμως θέλουμε να μείνουν οι 17 μαζί.

 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποθαρρύνουμε κάποιον, ούτε γίνεται να πετάξουμε κάποιον έξω από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόιερ απορρίπτοντας τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

«Σε μια ομάδα Ελλήνων κοινοβουλευτικών που θα συναντήσω μεθαύριο στο Βερολίνο, θα τους πω: σιγουρευτείτε ότι κάνετε όσα πρέπει για να μείνετε μέσα» επεσήμανε.

Μιλώντας σε 30 δημοσιογράφους από την Ευρώπη και την Ασία, ο Β. Χόιερ ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών. Σύμφωνα με το γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, το Βερολίνο θα προτείνει την αλλαγή των συνθηκών στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 8-9 Δεκεμβρίου «προκειμένου να μπαλώσουμε τις τρύπες της Ευρωζώνης» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χόιερ η Άνγκελα Μέρκελ θα προτείνει συμφωνία για διεξαγωγή διάσκεψης των 17 της Ευρωζώνης το Μάρτιο του 2012. Ταυτόχρονα θα ζητήσει να είναι από τώρα ξεκάθαρο ότι το Μάρτιο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αλλάζουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης. Στη συνέχεια, το Δεκέμβριο του 2012, να γίνει κανονική διακυβερνητική, ώστε να εγκριθούν οι αποφάσεις του Μαρτίου και να αλλάξει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εκτυπώσει χρήμα για να επιλυθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας ότι αυτό θα σημάνει απώλεια για τη Γερμανία των ΑΑΑ, κάτι που η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news