facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Ακουγόταν το τελευταίο 48ωρο ως σενάριο αλλά έγινε ακόμα πιο έντονο το βράδυ της Παρασκευής στους διαδρόμους της βουλής.

Ήταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ και όλο και περισσότεροι έλεγαν με βεβαιότητα ότι το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει την δημιουργία νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως έλεγαν, αυτό θα γίνει γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν είναι κόκκινο πανί για τον κ. Σαμαρά, όπως ο πρωθυπουργός και ότι είχαν καμφθεί κιόλας και οι αντιρρήσεις της ΝΔ.

Οι φήμες “φούντωσαν” ακόμα περισσότερο όταν είδαν τον κ. Βενιζέλο να περνάει το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου. “Πήγε να του δώσει το δαχτυλίδι”, έλεγαν με νόημα όσοι είχαν δει την σκηνή. Μόνο που μαζί με τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο του πρωθυπουργού μπήκε η κα Άννα Διαμαντοπούλου. Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Βενιζέλος έβγαινε αμίλητος από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, από την ομιλία του πρωθυπουργού κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να προκύπτει. Μπορεί να άφηνε να εννοηθεί ότι στο νεο σχήμα μπορεί να μην είναι εκείνος επικεφαλής, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι εννοούσε.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως φάνηκε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα, ενώ πολλοί σημείωναν με νόημα ότι στο τέλος της ομιλίας Παπανδρέου ο πρωθυπουργός δεχόμενος τα συγχαρητήρια του υπουργού Οικονομικών τον χτύπησε στον ώμο με... νόημα.

Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το πρακτορείο Reuters, λίγο πριν τις 10 το βράδυ μετέδιδε ότι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον υπουργό Οικονομικών, με τη στήριξη μικρότερων κομμάτων. Tο πρακτορείο επικαλέστηκε μάλιστα κυβερνητικές πηγές.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news