facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται κρίσιμη παρέμβαση στην ΕΕ από ΗΠΑ

Σε μια παρέμβαση της τελευταίας στιγμή, από τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ελπίζει, για μια ακόμα φορά, η ελληνική πλευρά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτό το 24ωρο θα συναντηθεί κατ ιδίαν στις Κάννες τόσο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και αναμένεται να συζητήσουν διεξοδικά το ελληνικό ζήτημα.


Το θέμα, ωστόσο, είναι επί ποιας βάσης πλέον. Κι αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι αντιτείνουν ότι «έδωσαν ό,τι μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα». Οπότε;

Μια εκδοχή, που παίζει πολύ τις τελευταίες ώρες, αναφέρει ότι ο κ.Ομπάμα θα επιχειρήσει να επιβάλει μια συνολικότερη παρέμβαση για τη διάσωση της Ευρώπης. Και αυτό γιατί η Ελλάδα και το πρόβλημα της, σε αυτή τη φάση, δεν συνιστούν παρά την παρωνυχίδα του όλου ζητήματος.

Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η παρέμβαση; Άγνωστο, προς το παρόν.

Αλλά ακόμα κι έτσι, για να διασωθεί η Ελλάδα, θα πρέπει να βρει ένα πολιτικό μομέντουμ. Αυτή τη στιγμή, είναι τόσο μεγάλη η ρευστότητα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα στην Αθήνα, που ακόμα και λύση αν βρεθεί, θα «περάσει» από δίπλα της, χωρίς να την …αγγίξει.

Το γεγονός αυτό είναι που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό, καθώς έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στη χώρα μας, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να εξελιχθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Τα μηνύματα που έρχονται πάντως από την Ουάσιγκτον είναι ότι «κάτι ετοιμάζεται». Το πρόβλημα είναι ότι οι αποδέκτες τους στην Αθήνα δεν μπορούν καν τα λάβουν. Ή για την ακρίβεια, τα λαμβάνουν αλλά δεν είναι σε θέση να τα επεξεργαστούν.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news