facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συναντήσεις της τρόικας με Παπανδρέου-Σαμαρά

Στο επίκεντρο ο Προϋπολογισμός και το νέο πακέτο στήριξης

Με τους επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), που επισκέπτονται την Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια, η τρόικα συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού και με στελέχη της ΝΔ που μετέχουν στο οικονομικό επιτελείο της
τρικομματικής κυβέρνησης. Οι επαφές της τρόικας με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, θα ολοκληρωθούν αύριο με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.


Ο Πολ Τόμσεν, ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της έκτης δόσης, απάντησε «ουδέν σχόλιο».

Στη συνάντηση παρίστατο και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της τρόικας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Αύριο, έχει προγραμματισθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Χθες, οι επικεφαλής της τρόικας είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο Προϋπολογισμός του 2012, το τελικό σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς επίσης και η προετοιμασία του νέου αναθεωρημένου μνημονίου, με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

tanea.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news