facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Μέρκελ-Μπαρόζο-Γιούνκερ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του εξέφρασε τον «σεβασμό» της για την απόφασή του να παραιτηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε αργότερα και με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ζοζέ Μπαρόζο.


Η κ. Μέρκελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε», εγκωμιάζοντας το «θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

«Η καγκελάριος εξέφρασε τον σεβασμό της για την απόφαση του πρωθυπουργού» να αποχωρήσει από την εξουσία για να διευκολύνει την έξοδο της χώρας του από την κρίση, πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος εκτιμά πολύ αυτό που κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του, έβαλε τη χώρα στον σωστό δρόμο και κατάφερε να ξεπεράσει πολυάριθμα εμπόδια» συνέχισε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σημαντικά μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων. Είναι ένας δύσκολος δρόμος (...) όμως είναι επίσης ένας δρόμος αναπόφευκτος» υπογράμμισε η Μέρκελ κατά την τηλεφωνική συνομιλία της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Οι δύο συμφώνησαν ότι η απόλυτη προτεραιότητα της μεταβατικής κυβέρνησης θα είναι να εφαρμόσει πλήρως όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις» πριν από τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κατέληξε ο Ζάιμπερτ.

ta nea .gr
madata.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news