facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ασθενείς «δύο ταχυτήτων» στο νοσοκομείο του Ρίου

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας να ενεργοποιήσει τη σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των ασφαλιστικών.


Οι νοσοκομειακοί τονίζουν ότι με αυτή την απόφαση δημιουργούνται συνθήκες ασθενών «δύο ταχυτήτων» και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το μέτρο στην πράξη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας χαρακτηρίζει απαράδεκτο το μέτρο και εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε αυτό.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει: Πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες υπερ-πληρότητας που επικρατούν και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» .

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ, με την ίδια ανακοίνωση «καλεί τους Διευθυντές των τμημάτων και τους όλους γιατρούς του ΠΓΝΠ να ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης. Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών. Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο. Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και το σωματείο εργαζομένων σε κοινές

ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα. Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα.»

protothema.gr Πηγή thebest.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news