facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αυστηρές προειδοποιήσεις Γιούνκερ στην Ιταλία

«Δεν πρέπει μόνο να ανακοινώνει τα μέτρα, αλλά και να τα εφαρμόσει»

Η Ιταλία δεν πρέπει μόνο να ανακοινώνει τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πρέπει και να τα εφαρμόσει, δήλωσε σήμερα από τη Λισσαβόνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


«Η Ιταλία πρέπει να αποδείξει ότι έχουμε λόγο να την εμπιστευόμαστε. Η Ιταλία πρέπει όχι μόνο να ανακοινώνει τα μέτρα αλλά και να τα εφαρμόσει», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει από χθες το βράδυ και πρέπει να περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αρμόδια για όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναφερθεί στην επιστολή που ο κ. Μπερλουσκόνι απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν ότι τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν οριστικά το Σάββατο το απόγευμα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επίσημη παραίτηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει τα μέτρα αυτά την Παρασκευή και το Σάββατο το πακέτο θα περάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news