facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Βουλή στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας σήμερα

Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί, περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί ενόψει της πορείας για το Πολυτεχνείο. Φέτος η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα μπροστά από τη Βουλή.

Η μεγάλη αστυνομική δύναμη αποτελείται κυρίως από δυνάμεις καταστολής και συγκεκριμένα 3.000 αστυνομικούς των ΜΑΤ αλλά
και τα ΥΜΕΤ, ενώ σε διάταξη μάχης για την αντιμετώπιση επεισοδίων θα βρίσκονται και οι μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Στη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται επίσης από το πρωί και δέκα εισαγγελείς.

Όπως γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, αμέσως μετά το ξεκίνημα της πορείας και την αποχώρηση μέσα από το Πολυτεχνείο καθηγητών και φοιτητών, που πραγματοποιούν την καθιερωμένη τελετή, η αστυνομία θα περικυκλώσει το ίδρυμα και δεν θα αφήνει κανέναν να μπει μέσα.

Η πορεία με επικεφαλής την σημαία της εξέγερσης, που μόνιμα κρατείται στα γραφεία της ΠΑΣΠ, θα ξεκινήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα από τα Χαυτεία και ακολουθώντας την κλασική διαδρομή Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Στο χώρο της Πλατείας Κλαυθμώνος έχουν εξαγγείλει προσυγκεντρώσεις μέλη εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, ανένταχτοι αναρχικοί αλλά και μέλη πολιτικών φορέων.

Από πλευράς αστυνομίας φέτος θα δοθεί μεγάλη προσοχή στο χώρο της Βουλής δεδομένου ότι ενδέχεται κάποιοι κατά τη διέλευση να αποφασίσουν να ξεκινήσουν επεισόδια εκεί.

Την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός αστυνομικών των υπηρεσιών της κρατικής ασφάλειας αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ένστολους αστυνομικούς θα διεξάγουν προληπτικούς ελέγχους σε ορισμένα σημεία της Αθήνας και προσαγωγές υπόπτων με στόχο την αποφυγή επεισοδίων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες των κουκουλοφόρων αν βέβαια εμφανιστούν αυτοί ώστε να τους ανακόψουν.

Τα σημερινά μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν άλλωστε το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης που είχε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, μόλις ο πρώτος ορκίσθηκε.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εστιάζεται κυρίως στο να μην υπάρξουν καταλήψεις σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση.

24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news