facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η τρόικα έρχεται αύριο στην Αθήνα

Με το πρώτο αεροπλάνο... φθάνουν αύριο το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας, και η πρώτη συνάντηση που θα έχουν θα είναι μετά το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών, αφού θα έχει κατατεθεί ο Προϋπολογισμός και θα έχει ολοκληρωθεί η συνέντευξη του Ε.Βενιζέλου.


Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αξιολόγηση και η εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα διαβεβαιώσεις, αλλά όχι απαραίτητα υπογραφές των πολιτικών αρχηγών, ζητά το ΔΝΤ από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση και μόλις υπάρξουν διαβεβαιώσεις για ευρεία πολιτική στήριξη σε μέτρα βάσει του νέου χρηματοδοτικού προγράμματοςτης χώρας, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης» δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου. Δεν αναφέρθηκε όμως σε γραπτές δεσμεύσεις, τις οποίες ζητούν επιτακτικά οι Βρυξέλλες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ευρεία υποστήριξη από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα των μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη, , τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό η κυβέρνηση να δείξει την αφοσίωσή της στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου» σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή εξωτερικών σχέσεων, κ. Ντέιβιντ Χόλεϊ. Ωστόσο για το επίμαχο ζήτημα των υπογραφών είπε: «δεν θα περιγράψουμε ακριβώς τι μορφή θα έχουν αυτές οι εγγυήσεις».

Star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news