facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης

Αύριο θα αποφασιστεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού καθώς και η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποιίηση των αποφάσεων του Ευρωπαικού συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίησή αυτών των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.
Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.
Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του κ. Γιώργοy Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Επισής αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών τωνκομμάτων.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φέρεται να έχουν συμφωνήσει  στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πρόκειται για τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news