facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε καλά τί ψήφισε το κόμμα της Μέρκελ - Μπορεί να κρύβεται το μέλλον της Ελλάδας σ' αυτό

Η Μέρκελ προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ και η απόδειξη είναι η έγκριση του σχετικού ψηφίσματος στο συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU): «Σε περίπτωση που μια χώρα είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει τους κανόνες που διέπουν το κοινό νόμισμα, τότε της παρέχεται η δυνατότητα,
-σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο από την ΕΕ- να βγει από την ευρωζώνη χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ΕΕ».

Ακόμη και αν μια χώρα μείνει στο ευρώ, ωστόσο, η απώλεια κυριαρχίας είναι δεδομένη αν τα οικονομικά της δεν είναι αυτά που επιτάσσει η Γερμανία. Για να επιτευθχεί η Μέρκελ προτείνει την αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών ούτως ώστε να γίνει δυνατή μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον μιας χώρας μέλους. Ζητούν επίσης για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη δυνατότητα να κινεί διαδικασία κατά των χωρών-μελών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ταυτόχρονα ζητούν την οικονομική «αναδιάρθρωση» των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη βοήθεια του ευρωπαίου επιτρόπου για τη διαχείριση του ευρώ, ο οποίος θα ελέγχει την εφαρμογή των προγραμμάτων οικονομικής εξυγίανσης.

XrimaNews.gr, με πληροφορίες από dw-wprld.de

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news