facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Εμείς την προκαλέσαμε την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, εμείς θα τη στηρίξουμε»

Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο της ΝΔ:


Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε από τους Βουλευτές του ο κ. Σαμαράς  


Ψηφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε από τους βουλευτές του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου εξήγησε αναλυτικά την στροφή της πολιτικής του τις τελευταίες ημέρες.

“Ζητώ να δώσετε ψήφο εμιστοσύνης μεθαύριο για να ξεμπλοκάρουμε  την έκτη δόση και να έχουμε εκλογές  σε 100 μέρες χωρίς να ληφθούν νέα  μέτρα τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο” είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του και συνέχισε “Εμείς την προκαλέσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εμείς θα την στηρίξουμε ως μεταβατική κυβέρνηση και όχι ως συγκυβέρνηση". 

Πάντως υπάρχει  ήδη η πρώτη διαρροή από  τον βουλευτή κ. Πάνο Καμμένο ο οποίος επιμένει ότι “δεν θα ψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και καλεί μάλιστα τον κ. Σαμαρά να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση”.

"Τις τελευταίες  ημέρες έγιναν πολλά η χώρα  αντιμετώπισε κινδύνους, η παραμονή  της  στην ΕΕ απειλήθηκε" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με την "απερίγραπτη" πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση και πρωθυπουργό ενώ η διεθνής κρίση χρέους γενικευόταν.

Συνέχισε ο κ. Σαμαράς: "Η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία  να δώσει διέξοδο και θέσαμε τέσσερις τόχους: Να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μέσα σε επτά μέρες πετύχαμε όλους μας τους στόχους". Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους, δεν πιστεύουμε στη ΝΔ στην τακτική του ώριμου φρούτου, είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης ανέφερε. "Πήραμε πρωτοβουλίες και ανοίξαμε δρόμους όλα με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη" υποστήριξε. Είπε ακόμη ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι βαλβίδα για να αποφευχθεί κοινωνική έκκρηξη. Όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρεις μήνες αυτό λειτουργεί κατευναστικά. “Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει: εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο προυπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την έκτη δόση” εξήγησε. "Δεν είναι στο χέρι κανενός να παρατείνει την ζωή της κυβέρνηση πέρα από τους τρεις μήνες. Όταν εμείς λέμε προσωρινή εννοούμε προσωρινή" δήλωσε.

 

Κάποιοι είπαν ότι  δεν έπρεπε να συμμετέχουμε τότε όμως θα ήταν σαν να την υπονομεύαμε  και άν παίρναμε περισσότερα υπουργεία  όπως πρότειναν άλλοι θα αμφισβητούσαμε τον μεταβατικό της χαρακτήρα  εξήγησε ο κ. Σαμαράς. Αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσει που προηγήθηκαν λέγοντας ότι την πρωτοβουλία για την πρόταση πρωθυπουργού δεν μπορούσε παρά να την έχει ο κ. Παπανδρέου ο οποίος όμως δεν του είχε προτείνει το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Έδωσε απάντηση και  για τις αιτιάσεις περί στροής στην αντιμνημονιακή πολιτική: “Δεν εγκαταλείψαμε  την πολιτική κατά του Μνημονίου  αυτό είναι το πιο ανόητο και κακόπιστο, οι απόψεις δεν είναι πουκάμισα  για να τις αλλάζουμε πολύ περισσότερο  που οι δικές μας απόψεις και οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν”.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο ερώτημα τι θα ψηφίσει  στο εξής: “Δεν θα ψηφίσουμε νέα  μέτρα ξεκαθάρισε, άλλωστε κυβέρνηση  και τρόικα είπαν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο προυπολογισμός του 2012 ουσιαστικά έχει ψηφιστεί με το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Τα επόμενα μέτρα θα τα διαπραγματευθούμε μετά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και γι αυτό θέλουμε ισχυρή λαική εντολή”.

Ακολούθως απάντησε στους “κακόπιστους” όπως τους χαρακτήρισε οι οποίοι θα πουν ότι στηρίζει η ΝΔ τα χαράτσια και τους φόρους: “τους απαντάμε ότι η δική μας υπογραφή δεν υπάρχει κάτω από την δική τους”.

Λένε ότι για  να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση θα πρέπει να υπογράψουμε κοινή δήλωση όλα  τα κόμματα είπε ο κ. Σαμαράς και  συνέχισε: “το ξαναλέω τέτοια υπογραφή δεν βάζω. Οι δεσμεύσεις μου υπάρχουν δημοσίως. Συμφωνώ με τους στόχους, την μείωση του ελλείμματος, του χρέους, την αντιμετώπιση της σπατάλης αλλά δεν συμφωνώ σε μία πολιτική χωρίς ανάπτυξη. Θέλουμε να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή με όρους ρεαλιστικούς” επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσοι νομίζουν ότι  η απομάκρυνση Παπανδρέου ήταν εύκολη υπόθεση κάνουν λάθος είπε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι “ο κ. Παπανδρέου ήθελε να να παρατείνεται το αδιέξοδο και να παραμείνει στην θέση του”.

Έκλεισε ρωτώντας τους βουλευτές του: “είναι καλύτερα να έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο για τρεις μήνες και μετά να πάμε σε εκλογές ή να έχουμε τον  κ. Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια”. Η ΝΔ είναι η καλύτερη εγγύηση  σταθερότητας και ασφάλειας, δώσαμε εξετάσεις αποτελεσματικότητας και ευθύνης. Τους επόμενους μήνες οφείλουμε να πάμε κοντά στον κόσμο και να του δώσουμε ελπίδα. 



protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news