facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Απευθείας συζητήσεις με τους εγγυητές ξεκίνησε η Ελλάδα

Το IIF έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων
Παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ταμείο (IIF) έχει ήδη αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το κρίσιμο θέμα της ανταλλαγής ομολόγων, ύστερα από τη σχετική συμφωνία για τη
συμμετοχή των ιδιωτών της 27ης Οκτωβρίου, πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη απευθείας συνομιλίες με τις εγγυήτριες ως προς το χρέος της τράπεζες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική ως προς τους όρους, που θα τις θέσουν οι εγγυητές της για την ανταλλαγή ομολόγων, που θα αποτελέσει σημείο «κλειδί» για το ευρωπαϊκό σχέδιο μείωσης του χρέους της, αλλά και της διάσωσης του ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, έχει ήδη αναλάβει επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή ομολόγων, ωστόσο υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το εάν έχει αρκετή στήριξη, ώστε να διαπραγματευθεί επαρκώς την ανταλλαγή, που θα κοστίσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες.

«Υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων στην αγορά, που αναρωτιούνται γιατί ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις διαπραγματεύσεις και αυτή την ευθύνη το IIF», ανέφερε πηγή, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως «γι’ αυτό το λόγο, η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει απευθείας επαφές με τους εγγυητές, ώστε να αποκτήσει τη δική της αίσθηση για το τι συμβαίνει στην αγορά».

Την ίδια ώρα, είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να εξαναγκάσει όσους ιδιώτες δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στην ανταλλαγή ομολόγων, να αποδεχθούν τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους εθελοντές, κάτι που μπορεί να συμβεί, καθώς τα περισσότερα ομόλογα είναι συμβατά με τους ελληνικούς νόμους.

newsbeast.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news