facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διπλασιασμός της εγγυοδοσίας του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες

Σε διπλασιασμό της εγγυοδοσίας του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες από τα 30 δισ. στα 60 δισ. ευρώ, προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι συνολικά με νομοθετικές ρυθμίσεις από το 2008 έως σήμερα έχουν διατεθεί 155 δισ. ευρώ για εγγυήσεις στις τράπεζες από τα οποία παραπάνω από 106 δισ. είναι ενεργοποιημένα.


«Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εγγυημένο με απεριόριστη ρευστότητα και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και αυτό συμβαίνει σε όλες της χώρες ευρωζώνης» εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εγγυήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ο Υπουργός Οικονομικών το χαρακτήρισε λογικό εξηγώντας ότι «επειδή από τα 130 δισ. του νέου προγράμματος θα προκαταβληθούν τα 80 δισ. είναι λογικό οι δανειστές μας να θέλουν μια πολιτική βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό πλαίσιο σταθερό, ότι τιμά τις δεσμεύσεις της και τηρεί ένα σχέδιο που είναι συμφωνημένο».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην 6η δόση γνωστοποίησε ότι αν δεν εκταμιευθεί η 6η δόση δεν μπορεί να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί το PSI και οι λήξεις των ομολόγων το Μάρτιο θα είναι τεράστιες . Πρόσθεσε δε, ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν καθώς όπως είπε ο Υπουργός «επειδή δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Δεκέμβριο να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάμε τον Ιανουάριο γι’ αυτό όλα πρέπει να τρέξουν γρήγορα. Δεν υπάρχουν πια εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες άλλα μονό οι ανάγκες της χωράς και κάνεις δεν μπορεί να παίζει με αυτές» κατέληξε.

Ο Υπουργός προανήγγειλε επίσης, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φυσικών προσώπων που είναι μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου, καθώς όπως είπε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία των όρων που είχε θέσει για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

skai.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news