facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει νέο πρωθυπουργό

Ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗΣΥ, στη διάρκεια της ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.


Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα οι προβλέψεις του Συντάγματος ιδίως μετά την ματαίωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχουν σε αυτήν.

Αποφασίστηκε ότι είναι ο μόνος τρόπος, ώστε να μην υπάρξουν τώρα και στο μέλλον αμφισβητήσεις για τη νομιμότητα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια των όποιων αποφάσεων αυτή θα λάβει.

Αφού καταλήξει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά θα συγκληθεί πρώτα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να εγκρίνει με σχετική ή καθολική ψήφο τον νέο πρωθυπουργό και στη συνέχεια αυτός αφού επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει επισήμως το σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα ορκιστεί και στη συνέχεια μέσα σε λίγες μέρες θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, όπου αναμένεται να συγκεντρώσει άνετη πλειοψηφία.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news