facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ποιους φοβάται το Μαξίμου για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Το ΠΑΣΟΚ, για να φτάσει στον «κάβο» του δημοψηφίσματος, πρέπει πρώτα να περάσει από τον «κάβο» της ψήφου εμπιστοσύνης. Αυτό υποστηρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι δεν θεωρούν δεδομένο ότι την Παρασκευή το βράδυ η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τις 151 απαιτούμενες ψήφους!



Τρεις ή και δύο απώλειες, θα σημάνουν αυτομάτως την προσφυγή στις κάλπες- οι υπουργοί το γνωρίζουν και ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι εκτός από τους πολίτες που βρίσκονται σε νευρική κρίση, σε ανάλογη κατάσταση είναι και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Λιτζέρης (λόγω της χθεσινής επιστολής με την οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας), η Σούλα Μερεντίτη, ο Κώστας Καρτάλης, ο Ντίνος Βρεττός και πολλοί άλλοι (-ες) βρίσκονται στο στόχαστρο των «προεδρικών» οι οποίοι θεωρούν ότι πίσω από κάποιες προτάσεις για κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας, κρύβεται- αν και δεν λέγεται, ο διακαής πόθος να βρεθεί και πάλι στο τιμόνι ο Κώστας Σημίτης.

Ταυτοχρόνως, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τονίζουν ότι με τη χθεσινή του ομιλία ο Γιώργος Παπανδρέου στράφηκε εναντίον τραπεζιτών, επιχειρηματιών και ιδιοκτητών ΜΜΕ, οι οποίοι για ιδιοτελείς λόγους είτε προωθούν λύσεις συνεργασίας (π.χ. με πρωθυπουργό τον Γ. Προβόπουλο), είτε την χρεοκοπία της χώρας «στην οποία έχουν επενδύσει». Προσθέτουν δε, ότι ακόμα και αν δεν είχε προκριθεί η ιδέα του δημοψηφίσματος, ψήφο εμπιστοσύνης θα έπρεπε να ζητήσει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος όφειλε να έχει ανοίξει τη συζήτηση για «τα παιχνίδια της διαπλοκής» εδώ και πολύ καιρό.

Για τους λόγους αυτούς, αν και δέχονται ότι το δημοψήφισμα είναι κίνηση υψηλοτάτου ρίσκου, δεν τάσσονται εναντίον της απόφασης του Γ. Παπανδρέου.

Στη συζήτηση με τους συγκεκριμένους υπουργούς, μπλέκονται ιστορίες εξουσίας, νταβατζήδες, ανήθικες προτάσεις και απαιτήσεις, περίεργες επενδύσεις και δανειοδοτήσεις, άλλες λίγο- πολύ γνωστές και οι περισσότερες άγνωστες και μυθιστορηματικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κορυφαίοι υπουργοί και συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν ότι πριν ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το δημοψήφισμα, πρέπει να περιμένουμε το βράδυ της Παρασκευής για να διαπιστώσουμε ότι οι 153 βουλευτές θα αποδειχτούν αρκετοί στην πράξη…

ΥΓ: Ενδεχομένως, η Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε ότι θα καλέσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και να ρίξουν την κυβέρνηση, να διαδραματίσει ρόλο ώστε να διασκεδαστούν οι φόβοι που στοιχειώνουν το Μέγαρο Μαξίμου. Η αποστασία βλέπετε, είναι συνδεδεμένη και με τους Παπανδρέου και με τους Μητσοτάκηδες…
ΑΣΚ

newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news